Strojni omítky
  • Příkop 843/4, Zábrdovice
  • Brno-střed
  • Telefon
  • +420 608 603 921

Venkovní omítky

Rodinný dům s venkovní omítkou

Venkovní omítky

Specialisté z firmy TIOREX mají bohaté zkušenosti s realizacemi venkovní omítky, která dokáže proměnit vzhled fasády vašeho domu nebo jakékoliv komerční budovy. Při práci využíváme moderní techniku a kvalitní materiály od spolehlivých dodavatelů. Základem klasické fasády je jádrová omítka, poté se aplikuje lepidlo a perlinka a následně se nanáší finální silikonová omítka. Namísto silikonové omítky lze aplikovat i vnější štuk. S naší firmou můžete vždy počítat s otevřenou komunikací a okamžitému přizpůsobení se vašim potřebám. Chcete-li se dozvědět více informací o tvorbě venkovní omítky, kdykoliv nás kontaktujte nebo si prohlédněte realizované projekty. Kvalitní a trvanlivá venkovní omítka vám zajistí dlouhodobou ochranu budovy a pohodlí.

Výhody venkovní omítky

Naše venkovní omítka dokonale ochrání vaši budovu před povětrnostními vlivy, jako je déšť, mráz, UV záření nebo kroupy. Fasáda je tak chráněna před průnikem vlhkosti a plísněmi. Tepelná izolace budovy výrazně ušetří vaše náklady na vytápění a chlazení budovy. Venkovní omítka funguje také jako zvuková izolace, která tlumí zvuky z vnějšího okolí. Díky široké škále barevných provedení můžete dodat budově elegantní a moderní vzhled. Dalšími výhodami omítky je jednoduchá údržba a možnost kombinace s jinými typy fasádních obkladů.

Pro jaké podklady je vhodná venkovní omítka?

Venkovní omítky od našich specialistů jsou vhodné pro novostavby i rekonstrukce, jelikož dokáží zakrýt nerovnosti a vady stávajícího povrchu a zároveň dodat fasádě nový, moderní vzhled. Naše strojní omítka určená pro fasády budov se hodí na různé druhy podkladů. Prvním z nich je betonový podklad, na který aplikujeme omítku odolnou proti vodě a s vysokou přilnavostí. Na pórobeton nanášíme strojní omítky s nízkou hmotností a dobrou prodyšností, která zachová přirozenou regulaci vlhkosti v interiéru. Další z možností je překrytí strojní štukové omítky u fasády, kdy naši specialisté nejprve aplikují penetrační nátěr pro zajištění přilnavosti a trvanlivost materiálu. Pokud si nejste jistí s aplikací venkovní omítky pro vaši budovu, kdykoliv se obraťte na naše specialisty.

Jaké nabízíme druhy venkovní omítky?

Silikonové probarvené omítky jsou absolutní jedničkou na trhu. Obsahují polymery na bázi silikonu, což jim dává vynikající paropropustnost. Zároveň mají vyšší odolnost vůči vlhkosti a UV zářeni. Tyto strojní omítky mají širokou škálu barevných odstínů a struktur. Další variantou je štuková vnější omítka představující tradiční materiál, který lze využít i pro interiéry. Směs aplikují naši specialisté v tenké vrstvé na hrubou jádrovou omítku. Se štukovou omítkou bude váš dům chráněn před vnějšími vlivy a bude vypadat skvěle i po mnoho let. Zákazníkům realizujeme také Mozaikové omítky, které vznikají ze směsi organického a barevného či přírodního kamínku. Výsledná venkovní omítka je vysoce vodoodpudivá, odolná vůči povětrnostním vlivům a vlhkosti. Mozaikové omítky se požívají pro finální úpravu soklové časti budov, plotové zídky, orámovaní okenních a dveřních otvorů nebo dekorace sloupu v interiérech i exteriérech. Tato strojní omítka je taktéž snadno omyvatelná.

Jak probíhá spolupráce při realizaci venkovní omítky?

Při realizaci strojní omítky pro fasády budov se vždy snažíme, aby celý proces probíhal rychle a s maximální efektivitou. Nejprve se domluvíme na osobní schůzce, kdy naši specialisté provedou prohlídku vaší fasády včetně všech měření. Následně vypracujeme podrobnou cenovou kalkulaci zahrnující veškeré práce a materiály související s aplikací strojní omítky. Po vzájemném odsouhlasení cenové kalkulace sepíšeme smlouvu, která bude obsahovat všechny detaily včetně data dokončení venkovní omítky. V další fázi uhradíte zálohy na materiál a poté se naši odborníci mohou již pustit do realizace strojní omítky. Jakmile bude venkovní omítka hotová, doplatíte zbytek částky dle smluvních podmínek.

1. Nacenění a schůzka

2. Smlouva a záloha

3. Realizace a doplácení

Venkovní omítka u novostavby rodinného domu
Venkovní omítka u novostavby

Postup aplikace venkovní omítky

Realizace strojní omítky na fasádu představuje moderní a efektivní způsob, jak dosáhnout přívětivého a trvanlivého vzhledu pro jakýkoliv typ budovy. Tato metoda se vyznačuje rychlou a precizní aplikací, která šetří čas i vaše peníze.

1. Příprava fasády před aplikací strojní omítky

Náš tým nejprve zbaví podklad veškerých nečistot, prachu a uvolněných částí. V případě nerovného povrchu se provede vyrovnání pomocí speciálního postupu. Veškeré prvky budovy, jako okna, dveře a jiné se zakryjí ochrannou fólií, aby se zabránilo znečištění omítky.

2. Nanesení strojní omítky na fasádu budovy

Aplikace první vrstvy strojní jádrové omítky na fasádu budovy probíhá vždy za přívětivých podmínek, tedy za jasného počasí bez deště a silného větru. Omítkovou vrstvu nanášíme pomocí stříkací pistole v požadované tloušťce.  

3. Úprava fasády a dokončení omítky

Po nanesení strojní omítky upravíme povrch fasády do požadované roviny pomocí různých nástrojů, jako jsou například trapézové latě. Jakmile strojní omítka zaschne, následuje armování vtlačením perlinky do lepidla. Po vyschnutí speciálního lepidla se celá fasáda důkladné penetruje.  V poslední fázi nanese náš tým finální silikonovou probarvenou omítku pro ochranu před povětrnostními vlivy a pro lepší vzhled budovy. 

4. Kontrola strojní omítky a úklid

Jakmile je venkovní omítka dokončena, naši odborníci provedou kontrolu kvality povrchu fasády a opraví případné nedokonalosti. V posledním kroku kompletně uklidíme celé pracoviště a odstraníme odpadní materiál.

Provedení naší práce

Nezávazná objednávka

Vyplňte následující formulář pro nezávaznou objednávku a my se vám ozveme co nejdříve.
Awesome Image

    TOP